Wist je dat je zelf een Quadrupel kon brouwen

on

Hoe leuk is dat! Je eigen bierbrouwen? Wist je dat je dat tegenwoordig namelijk heel eenvoudig kunt doen? Zo bestel je online je favoriete recept en kun je vaak al de volgende dag aan de slag. Waar je tot voor kort enkel en alleen speciaal bier uit de winkel kon kopen, kun je tegenwoordig dus ook gewoon je eigen biertje brouwen. Het enige wat jij hoeft te doen, is je favoriete recept kiezen en het bijpassende bierbrouw pakket. Vervolgens even geduld hebben totdat de postbode voor je deur staat en het feest kan beginnen. Zo kun je niet alleen kiezen voor een IPA of een dubbel, maar kun je ook een quadrupel recept bestellen. Hoe gaaf is dat?! Dus wil jij weten hoe het werkt, lees dan snel verder!

Bestel jouw favoriete recept

Voordat je kunt beginnen, is het natuurlijk eerst belangrijk dat je weet welk bier of je wilt brouwen. Kies je voor een IPA, een dubbel of ga je misschien zelfs wel voor een quadrupel recept. Door het enorme aanbod kun je kiezen uit tal van verschillende bieren. Dit heeft als voordeel, dat de kan vrij aannemelijk is, dat er een pakket bij zit die jij lekker vindt. Deze kun je vervolgens eenvoudig bestellen, zodat je vervolgens direct aan de slag kunt

Stap voor stap

Het zelf brouwen van bier is ontzettend gemakkelijk om te doen. Nadat je je bier kit hebt besteld, is het zaak dat je ervoor zorgt dat je alles stappen goed doorloopt. Er komt dan een moment dat je even niet verder kunt. Dat komt, doordat het bier eerst een tijdje moet gisten. Vervelend genoeg is dit een natuurlijk proces wat dan ook niet te versnellen is. Juist dit proces is essentieel voor de uiteindelijke smaak van je zelfgebrouwen bier. Wees daarom dus ook niet te ongeduldig en wacht netjes totdat het klaar is, want doe je dit niet, dan heb je hier alleen jezelf mee te pakken. 

Yes, eindelijk klaar!

Na enige tijd te hebben gegist, is het tijd om het bier in de flessen te doen. Wanneer je dan denkt te kunnen genieten, moeten we je helaas nog heel even teleurstellen. Het is namelijk tijd om het bier even rustig te laten rijpen op de fles. Bij voorkeur doe je dit in een koele en donkere omgeving, zoals bijvoorbeeld de kelder. Daarna is het tijd om het bier koud te zetten en te genieten van je eigen gebrouwen bier!