Van boon tot bakkie

on

Het drankje dat je de ochtend door helpt, komt niet zomaar tot stand. Nee, alleen de beste koffiebonen zorgen ervoor dat de koffie van Kaldi zo intens smaakt. Maar voordat jij een slok hebt genomen hebben de bonen een lange reis afgelegd. Speciaal om dat bakkie zo lekker te laten smaken.

In zeven stappen naar jouw kopje koffie

Voordat jij een slok kunt nemen gaat er een heel proces aan dat kopje koffie vooraf. Volg de stappen die worden gemaakt om tot die heerlijke koffie te komen.

Rond de evenaar bevindt het gebied met de meeste koffieplantages. Juist deze regio’s zijn het beste voor koffieplantage door het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht. De koffieplantages bevinden zich dan ook voornamelijk in de bergen van Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Stap 1 à De bessen die aan de koffieplant groeien kunnen na ongeveer acht maanden geplukt worden. In die tijd zijn de bessen van groen naar rood verkleurd.
Stap 2
à De geplukte bessen worden in een bad met water gedaan. De rijpe bessen zinken en de onrijpe bessen blijven drijven en worden verwijderd.
Stap 3
à Nu de rijpe bessen van de onrijpe gescheiden zijn kan het vruchtvlees verwijderd worden. Dit gebeurt door de bessen onder water door een pers te halen.
Stap 4
à Zodra de boon is vrijgekomen van het vruchtvlees kan het droogproces beginnen. De koffiebonen worden in de zon gelegd en kunnen zo een paar dagen drogen.
Stap 5
à Zodra de bonen droog genoeg zijn worden de laatste ongewenste velletjes en restjes van de bonen geborsteld.
Stap 6
à Nu worden de bonen gebrand. Met een klein beetje olie worden de bonen gebrand tot de juiste geur en kleur aanwezig zijn.
Stap 7
à Maal de bonen en je kunt je eigen verse kopje koffie zetten! Hmm.

Vind je het toch makkelijker om met die ene druk op de knop een kopje koffie te krijgen? Neem dan eens een kijkje bij onze verschillende soorten koffie en kies er een uit die bij jou past.