Las Brasas: 3 x de lekkerste rosé soorten

on

Wanneer de zon zich van haar beste kant laat zien is er niets zo lekker als een goed gekoeld glas rosé. Rosé is heerlijk als hij gekoeld geserveerd wordt en daarom geliefd in de zomermaanden. Maar de laatste jaren is rosé steeds populairder geworden en wordt er het hele jaar door van dit lichtroze drankje genoten. Wij hebben de meest populaire soorten rosé voor je op een rijtje gezet! 

Syrah rosé

Rosé gemaakt van de syrahdruif is vaak wat donkerder van kleur dan veel andere roséwijnen. Het is echter niet de kleur, maar de aroma’s die je versteld zullen doen staan. Van zoete frambozen en kersen tot hartige tonen van witte peper en groene olijf. Deze rosé gaat perfect samen met maaltijden uit Zuid-Frankrijk, Noord-Spanje en Noord-Italië. 

Grenache rosé

Rosé gemaakt van de grenachedruif is vaak diep robijnrood van kleur. Het is de meest verbouwde druivensoort ter wereld en zorgt voor heerlijke wijnen. De zuurgraad van deze rosé ligt iets hoger waardoor deze heerlijk is bij bijvoorbeeld tacos’, fajitas of een Indiasecurry tijdens een Indiacatering

Provence

Last but not least, rosé uit Provence. Deze wijn voelt zich net zo veel thuis op het terras als op je eettafel. De Provençaalse stijl is fris, licht en een perfecte match voor bijna elk gerecht. De druiven grenache, syrah, cinsault en mourvèdre worden allemaal gebruikt om deze lichtroze rosé te creëren vol aroma’s van aardbei, grapefruit en een kenmerkende mineraliteit.

Naast deze populaire rosé soorten. Zijn er natuurlijk ook heerlijke witte wijnen die je geproefd moet hebben. Lees daarom dit blog over witte wijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *