Gezondheidsvoordelen van Hennepolie

on

Hennepolie wordt door steeds meer mensen gebruikt en de populariteit van het product neemt dan ook behoorlijk toe. Dat komt in de eerste plaats natuurlijk omdat misverstanden zoals het fabeltje dat je er ‘high’ van wordt uit de wereld zijn geholpen. Daarnaast heeft hennepolie ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen. Welke precies? Dat kom je hieronder te weten.

Mineralen en vitamines

Wanneer er in een bepaald product veel vitamines en mineralen te vinden zijn, weet je eigenlijk al direct dat het een gezond product is. En wanneer het dan ook nog eens lekker is, ben je natuurlijk zo overgehaald. Hennepolie bevat tal van mineralen en vitamines. Daarbij kun je denken aan ijzer, magnesium en calcium, maar ook Vitamine E, asparginezuur, sodiumen fosfor zijn de olie te vinden. Stuk voor stuk belangrijke stoffen voor je lichaam die lang niet in al onze voeding te vinden zijn.

Veel eiwitten

Daarnaast is hennepolie ook nog eens een belangrijke bron van eiwitten. Deze eiwitten zijn onmisbaar in ons lichaam voor tal van verschillende processen waaronder het aanmaken van cellen. Ons lichaam is niet in staat om zelf eiwitten aan te maken en dus zullen we deze binnen moeten krijgen uit voeding. Hennepolie is daar uitstekend geschikt voor, vooral omdat er verder niets is toegevoegd en het een natuurlijk product is. Veel andere producten met eiwitten hebben namelijk weer andere ingrediënten die een stuk minder gezond zijn voor ons.

Omega vetzuren

Hennepolie bevat ook nog eens een aantal belangrijke vetzuren die ons lichaam nodig heeft en die verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Zo zijn diverse vetzuren erg goed voor de huid. Niet voor niets gebruiken meerdere crèmes hennepolie als belangrijkste ingrediënt. Hennepolie kan helpen tegen huidaandoeningen, uitslag of een droge huid. En het fijne is ook nog eens dat Hennepolie een natuurlijk product is waardoor je er nauwelijks bijwerkingen van hebt. Er is namelijk verder niets toegevoegd. Overigens zijn de Omega vetzuren cruciaal voor ons lichaam om gezond en fit te blijven. Er zijn verschillende vetzuren en deze moeten wel in de juiste verhouding in ons lichaam voorkomen. Het bijzondere van Hennepolie is dat dit precies over die juiste verhouding beschikt!