Gezonde snacks en tussendoortjes

Wil jij een lekkere en vooral ook gezonde snack kunnen maken? Dat kan! Wist je namelijk dat gezonde voeding essentieel is voor zowel lichaam als geest en ervoor zorgt dat je een stuk beter in je vel zit. Om je een idee te geven, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee jij gemakkelijk en snel je eigen tussendoortjes kunt maken. Zelfs zo lekker, dat je ze ook tijdens je bezoek met korting voor Disneyland Parijs mee kunt nemen. Zo kun je toch lekker snoepen, maar is het wel gezond en verantwoord.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Er heerst nog wel eens de nodige verwarring over wat nu gezonde tussendoortjes zijn. Belangrijk is te weten dat je in de supermarkt vaak tussendoortje kunt kopen, die lijken alsof ze enorm gezond zijn, maar dit in werkelijkheid dus helemaal niet zijn. Wat dacht je van bijvoorbeeld Liga evergreen. Wist je dat deze maar liefst 28 gram suiker per 100 gram bevatten en dus ook 383 calorie├źn bevat? Niet heel gezond, vind je wel? Belangrijk is dus om goed te kijken naar de voedingsstoffen waaruit een tussendoortjes bestaat. 

Groente als perfect tussendoortje

Voor de meeste mensen is alleen het kauwen alleen al voldoende. Waarom zou je dan in plaats van een liga die vol met suiker zit, niet gewoon kiezen voor een wortel, komkommer of snoeptomaatje. Daarbij komt ook nog eens dat het vaak een stuk voordeliger is, waardoor je met het geld dat je overhoudt een leuk dagje weg via uitmetkorting.nl kunt boeken, zodat je met het hele gezin op pad kunt. Uiteraard lukt je dit niet binnen een aantal weken, maar op jaarbasis bespaart het je een hoop geld.

Zin in iets hartigs? Kies voor noten

Ken je dat gevoel, dat je soms gewoon even zin hebt in iets hartigs? Dan is een handje noten hiervoor bij uitstek geschikt. Het fijne aan noten, is dat ze niet alleen gezond zijn, maar ook een beschermende werking tegen hart en vaatziekten hebben. Daarbij komt ook dat noten je een sneller en ook langer verzadigd gevoel geven, waardoor je veel minder snel trek hebt in iets. Wel is het belangrijk te kijken naar het soort noten dat je neemt. Zo zijn noten die ongebrand en ongezout zijn wel gezond, waar gezouten noten natuurlijk niet bevorderlijk zijn voor onze bloeddruk. Wen jezelf daarom dus ook aan om gewoon een handje noten te pakken en de liga of sultana te laten liggen.