De drie beste restaurants van Curaçao.

on

Als je een Curaçao vakantie gaat boeken, dan wil je ook weten of je er heerlijk kunt eten. Veel mensen verblijven in resorts en daar werken gerenommeerde chefs die heerlijke maaltijden voor je kunnen maken op ieder moment van de dag. Toch is het aan te raden om ook een keer een restaurant buiten de poorten van het resort op te zoeken. Hier heb je namelijk de keuze uit vele topklasse restaurants die elk een unieke sfeer en eten verzorgen. Als je gegarandeerd een goede tijd en een hoge kwaliteit maaltijd voorgeschoteld wilt krijgen dan moet je bij een van de drie beste restaurants van Curaçao gaan eten. De volgende lijst is niet op basis van onze persoonlijke smaak samengesteld, maar gebaseerd op vele reviews die mensen op het internet over de verschillende restaurants hebben geschreven.

The Wine Cellar

In Willemstad vind je het restaurant The Wine Cellar. Een restaurant waar gerechten uit de Franse en Europese keuken worden bereid en de prijzen ietwat in het duurdere prijssegment zitten. Volgens de vele bezoekers van dit restaurant rechtvaardigt de kwaliteit van het eten echter wel de hogere prijs. De traditionele gerechten die hier op het menu staan worden gekoppeld aan wijnen die perfect passen bij de gangen van het menu. Het personeel is goed opgeleid en kan je prima adviseren met welke gerechten en wijnen jouw smaakpapillen het best geprikkeld worden.

Koraal

Koraal is gevestigd in het kleine plaatsje Sint Willibrordus op Curaçao. Hier kan je het restaurant vinden in het Corale estate aan het strand. Deze locatie is ook wat Koraal zo bijzonder maakt, want je kan vanuit het restaurant genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Het beste ga je overdag voor een heerlijke lunch, omdat je op dit moment van de dag de mooie omgeving het beste tot je kunt nemen. Ook kan je na het eten nog even lekker relaxen op het strand of aan het zwembad. Natuurlijk is ook het eten fantastisch. Je kunt bij Koraal traditionele Caribische gerechten eten, maar ook sushi en enkele vegetarische of veganistische gerechten. Heerlijk eten in combinatie met een fantastisch uitzicht is altijd een goede manier om je dag door te brengen in Curaçao.

Trio Penotti

Als je op zoek bent naar een restaurants waar je traditionele Curaçaose gerechten kunt eten dan moet je bij Trio Penotti zijn. Een bezoek aan deze eetgelegenheid is een must als je naar Christoffelpark gaat om een wandeling door de natuur te maken. We kunnen echter ook iedereen aanraden om speciaal voor het eten de trip naar het restaurant in Christoffelpark te maken. Je zal zeker niet teleurgesteld worden door de heerlijke gerechten die in de keuken van Trio Penotti worden bereid. Hier proef de cultuur van Curaçao in de gerechten die dagelijks met verse ingrediënten worden gemaakt. En dit ook nog eens tegen zeer betaalbare prijzen. Trio Penotti is een restaurant die je op een vakantie in Curaçao zeker niet mag overslaan. Eet hier met de hele familie of vriendengroep aan een van de grote picknicktafels die buiten staan en je zal zeker een onvergetelijke tijd beleven.