Bourgondisch genieten in België

on

Onze zuiderburen staan bekend om hun bourgondische levensstijl waar genieten centraal staat. Een vakantie in België vol met lekker eten en drinken zoals een typisch Belgische biertjes die alom geroemd zijn onder de kenners. In België kunt u genieten van heerlijk bourgondisch eten en drinken met uw vrienden of familie. Hieronder een aantal hoogtepunten waar u tijdens uw vakantie van kunt genieten.

Ervaar de rijke smaken van Belgische bieren

Bent u op stap met uw vriendengroep of met een familie vol liefhebbers van biertjes. Bierliefhebbers hoeven in België niet uit te drogen! Een lekker donker biertje of toch juist een blonde rakker. Er is zo veel te proeven. Juist de diversiteit aan bieren, verschillende stijlen en brouw tradities maakt dat er zo veel te beleven is. UNESCO heeft de biercultuur van onze zuiderburen zelfs uitgeroepen tot wereld cultureel erfgoed! Als u van een lekker biertje houdt, bent u dus op het juiste adres. Voor een weekendje weg of een langere vakantie op een vakantiepark in België met je vrienden of lekker met het hele gezin. 

België, een genot voor de zoetekauw

Iedereen kent natuurlijk de lekkere zoete lekkernijen uit België. Patissiers en chocolatiers zijn wereldwijd geroemd om de lekkere bonbons en pralines in de oneindig veel soorten vormen en smaken. Van over de hele wereld komen toeristen om eens te proeven van het zoete genot. 

Daarnaast zijn de Belgische wafels een grote trekpleister, maar wist je dat er verschillende soorten waren? Vooral de Luikse en Brusselse wafels zijn enorm populair. De Brusselse wafels zijn groot en rechthoekig en lekker krokant. De Luikse wafels zijn dan weer ovaal van vorm en een stuk grover van structuur met suikerkorrels. Tijdens een wandeling door de steden zie je veel kraampjes waar je heerlijke wafels kunt kopen. Let op! In deze kraampjes vindt u vooral Luikse wafels. Toch eens een Brusselse variant proberen? Ga dan naar een tearoom en u kunt de wafels zonder twijfel op het menu vinden. 

De hartige smaak van het zuiden

De Belgische frieten mogen natuurlijk niet ontbreken. Begin niet over satésaus bij je patat want met een patatje oorlog bega je een grote zonde. Bij onze buren staat dan juist weer een lekker patatje stoofvlees op het menu. Stoofvlees, langzaam stuk gebraden in Belgisch bier tot het smelt in je mond. Een heerlijk Vlaamse delicatesse om je vingers bij af te likken. 

U hoort het al. Boek een vakantiehuisje in België en u zult zeker geen honger hebben. Naast deze lekkernijen zijn er nog genoeg andere hoogtepunten voor een onvergetelijke vakantie met vrienden of familie.