3x de lekkerste toetjes van de barbecue!

on

Bij barbecueën wordt al snel gedacht aan heerlijk gegrild vlees en vis, met wat geroosterde groenten. Ook salades, stokbrood en rauwkost zijn populair. Wat we vaak horen is dat een overheerlijk toetje vaak buiten beschouwing blijft bij een barbecue. De meeste mensen komen namelijk niet verder dan het roosteren van een paar marshmallows. Zonde! Er zijn namelijk tal van eenvoudige recepten voor toetjes van de barbecue. In dit artikel geven we je 3x de lekkerste barbecue toetjes op een rijtje zodat jij je barbecue feestje in stijl afsluit!

  1. Toetje met gegrilde ananas

Zelfs mensen die normaal niet gek zijn op warm fruit, zullen enthousiast worden van dit toetje. Naast verse ananas heb je een aantal andere ingrediënten nodig die dit toetje naar een hoger niveau tillen. Zo heb je een fles licor 43, Bastogne koekjes, bruine suiker en sorbetijs nodig. Hoe je aanpakt? Simpel! Maak de ananas schoon en snijd deze in plakjes. Vul een maatbeker met de liquor en marineer de ananasschijfjes hierin. Als de barbecue op zijn eind loopt is het tijd om de schijfjes op de barbecue te leggen! Bestrooi ze met bruine suiker voor een gekarameliseerd effect en dien de plakjes op met sorbetijs. Vergeet niet de verkruimelde Bastognekoeken over het geheel te strooien, et voilà! Een heerlijk én eenvoudig toetje.

  1. Gegrilde perzik met kaneel en karamel

Een variant op het ananastoetje is de gegrilde perzik met kaneel en karamel! Ook dit toetje is erg eenvoudig te maken. Snijd een perzik doormidden en besprenkel deze met kaneelsuiker. Ook hier is het belangrijk dat je de suiker niet vergeet om het gekarameliseerde effect te realiseren. Serveer de perziken met kaneelijs en besprenkel het geheel met wat karamelsaus. Met dit toetje maak je gegarandeerd vrienden!

  1. S’mores

Dit super eenvoudige toetje bestaat uit slechts drie ingrediënten, wat maakt dat het een ideaal toetje is voor het afsluiten van je barbecue party. Wat je nodig hebt zijn Graham crackers of volkoren biscuitjes, Het liefst een dunne reep chocola en marshmallows. Wat je als eerste doet bij de bereiding van s’mores is het roosteren van de marshmallows tot ze een beetje zacht en goudbruin worden. Leg alvast twee koekjes klaar met een stukje chocolade ertussen. Als de marshmallow klaar is, leg je deze op de chocolade en sluit af met het tweede koekje. Dit eenvoudige maar super lekkere toetje heb je zo bereid!